Van die vegans in Berlijn.

Van die vegans gingen met Eva naar Berlijn. Dit zijn 10 dingen die zij daarvan geleerd hebben:

1. hoewel er aardig wat vegan opties zijn, vonden wij die eigenlijk niet super bijzonder. Voornamelijk snacks/burgertentjes en Aziatisch. Wel relatief goedkoop. Onze favorieten: Li.ke Thai food en de vegan burger van de Maccie. :o

2. de vegan variatie in de supermarkt viel tegen. Zelfs bij Veganz (100% vegan supermarkt) zagen we weinig nieuwe producten, terwijl we vorig jaar in een klein Duits dorp bij de Globus supermarkt heel veel nieuwe items hebben gescoord.

3. de drank was dan wel weer goed vertegenwoordigd in

de supermarkt. Bij de Lidl haalden we voor €6,- een fles wodka en had je voor minder dan een euro 4 shotjes nep Jägermeister. Sauffen dus!

4. hoewel Berlijners zichzelf heel anarchistisch vinden mochten er veel dingen niet: – no foto’s on the dancefloor – kein konfetti in de karaokebar – hipsters go home

Wat ons echter nog het meest verbijsterde was het deurbeleid bij de club waar we wilden gaan dansen (Griessmuhle)! Na 4 uur (!!) in de rij gestaan te hebben (dit was dus niet Berghain) werden we door onze rij-genoten geïnstrueerd hoe we ons moesten gedragen bij de uitsmijter: niet te luid zijn, niet lachen en geen grapjes maken. Iedereen werd ook ineens heel tam en serieus. De jongens voor ons werden zonder pardon geweigerd (na 4 uur in de rij!). Ons werd gevraagd of we wel wisten wat de naam van de avond was. Dat wisten we niet, maar we wisten wel wie er draaiden en dat was klaarblijkelijk genoeg. We moesten wel nog even alle lenzen van onze telefoons afplakken met stickers die er speciaal daarvoor hingen. Eenmaal binnen bleek het een best wel klein, gaar hol te zijn waar iedereen al helemaal naar de klote was, dus na een ronde plassen (weer in de rij!) zijn we weer naar huis gegaan. Lekker anarchistisch! :p

5. van onze Airbnb host leerden we dat Berlijners op zondag feesten en dat de beste tijd om naar de club te gaan zondag tussen 10 en 12 uur ‘s ochtends is. Misschien heeft dat er iets mee te maken dat er heel veel drugs worden gebruikt in Berlijn? ;)

6. er zijn veel anus/penis-georienteerde uitingen te vinden. Wij houden daar van. (Tip: de donuts van Brammibal zijn 100% vegan!)