Van die vegans is opgericht in 2018. Nienke en Tobias kookten voornamelijk op locatie, en bereidden caterings voor in hun kleine woningbouw keuken (zonder vaatwasser! ). Toen zij eind 2019 weer eens in het holst van de nacht keukenmachines, pannen, en etensresten uit hun auto aan het laden waren, zeiden zij tegen elkaar “misschien is een eigen plek tóch wel prettig”. Een paar weken later werden zij gevraagd of zij de horeca willen doen bij VONK in de wijk, een nieuwe duurzame broedplaats in Hilversum. Daarop zeiden zij natuurlijk volmondig JA! 

 

In februari 2020 liepen Van die vegans het pand van de oude personeelswinkel van Philips binnen. Dichtgetimmerde ramen, stof, systeemplafonds, tapijttegels en de oude winkelinrichting vormden het decor van het pand dat al 20 jaar leeg stond. Dat was wel even slikken, want meer klus-ervaring dan het in elkaar zetten van een Ikea-kast hadden zij niet. Gelukkig bleek (bijna) alles te leren, en met een beetje hulp gingen zij aan de slag. Slopen, sjouwen, schoonmaken, schilderen, bouwen, inrichten, en zelfs het aanleggen van water en afvoer bleken zij te kunnen! 

In juli werd de broedplaats geopend door de wethouder. Bij VONK in de wijk zitten een aantal duurzame bedrijven; er zijn flexwerkplekken, yoga lessen en kan je kunt ruimtes huren. 

In oktober was ook de vergunning voor de horeca rond. Helaas is deze momenteel gesloten, maar hier kan je wel vast een kijkje nemen naar de plek, én vast de menukaart checken voor als ze wèl weer open mogen. Heb je in ieder geval genoeg  tijd om na te denken wat je zal nemen… 

Van die vegans bij VONK in de wijk:

Larenseweg 139 

1221CL Hilversum

Van die vegans

Larenseweg 139 

1221 CL Hilversum

06-18492017

©2018 by Van die vegans.