top of page
IMG_20200710_180258_869.jpg

Van die vegans is opgericht in 2018. Nienke en Tobias kookten voornamelijk op locatie, en bereidden caterings voor in hun kleine woningbouw keuken (zonder vaatwasser! ). Toen zij eind 2019 weer eens in het holst van de nacht keukenmachines, pannen, en etensresten uit hun auto aan het laden waren, zeiden zij tegen elkaar “misschien is een eigen plek tóch wel prettig”. Een paar weken later werden zij gevraagd of zij de horeca willen doen bij VONK in de wijk, een nieuwe duurzame broedplaats in Hilversum. Daarop zeiden zij natuurlijk volmondig JA! 

 

In februari 2020 liepen Van die vegans het pand van de oude personeelswinkel van Philips binnen. Dichtgetimmerde ramen, stof, systeemplafonds, tapijttegels en de oude winkelinrichting vormden het decor van het pand dat al 20 jaar leeg stond. Dat was wel even slikken, want meer klus-ervaring dan het in elkaar zetten van een Ikea-kast hadden zij niet. Gelukkig bleek (bijna) alles te leren, en met een beetje hulp gingen zij aan de slag. Slopen, sjouwen, schoonmaken, schilderen, bouwen, inrichten, en zelfs het aanleggen van water en afvoer bleken zij te kunnen! 

Ook hier bleek het weer zoeken naar “wat werkt”. Van vijf dagen open naar drie, naar twee, van 25 naar meer dan 60 producten, van een mini koelvitrine naar een maga koeltoonbank, vier vriezers en drie koelkasten, van overal “ja” op zeggen naar steeds beter kaderen, van met zijn tweeën werken naar een assistent bij de productie naar weer met zijn tweeën, van liever horeca naar liever catering naar liever winkel en zo voort.

Nieuwe plek gezocht!
In maart 2024 moeten wij Vonk in de wijk, het anti-kraakpand waar we nu zitten verlaten. Het pand wordt gesloopt omdat de grond gesaneerd moet worden. Omdat we dit project tot het einde willen volbrengen, zijn we nu nog niet hard op zoek naar een nieuwe locatie. Maar natuurlijk denken we alvast wel na over wat we precies zouden willen.

Allerbelangrijkst is dat we onze keuken weer kunnen opbouwen. De ervaring leert dat het thuis in de woningbouwkeuken echt niet meer gaat. De huidige keuken bij Vonk is 20 m2, maar iets groter zou prettig zijn. Uiteraard hebben we daar elektriciteit, water en een afvoer nodig.

Het leukste vinden we (momenteel ;)) de winkel. Met zelfgemaakte items, maar ook producten van andere kleine vegan ondernemers en ingrediënten die je plantaardige gerechten enorm kunnen verrijken. Een plek waar deze weer ingericht kan worden zou fijn zijn.

Andere ideeën die op zijn gekomen: markten, kant- en klaar maaltijden, minder maken en meer inkopen, snackbar, saladebar, vegan chalet in wintersport gebied, etc etc. ;) Het is ook afhankelijk van wat voor ruimte we vinden, wat we daar precies kunnen doen.

Struikelblokje is (misschien) wel dat we geen enorm budget hebben. We denken nu aan een huurprijs van max 600 per maand. Een anti-kraak plek zou dus weer ideaal zijn. Aan de andere kant zouden we de plek, als de ruimte daarvoor geschikt is, ook nog met anderen kunnen delen dus we zullen ook zeker kijken naar leuke reguliere bedrijfspanden.

Kortom: we kunnen nog alle kanten op. We hebben besloten om ons nu te focussen om dit jaar leuk, lekker en succesvol af te sluiten. Vanaf januari 2024 gaan we hardcore op zoek. Uiteraard zullen we de zoektocht met jullie blijven delen. Als jullie concrete (!) tips hebben, houden we ons aanbevolen!

Ben je benieuwd naar wat we zoal verkopen? Check onze product-pagina!

IMG20200915124724.jpg
Opening Vonk Hilversum 007.jpg
IMG-20200820-WA0005.jpg
IMG_20200807_105322.jpg

Van die vegans bij VONK in de wijk:

Larenseweg 139 

1221CL Hilversum

bottom of page