top of page

WIE ZIJN VAN DIE VEGANS

IMG_20190923_141016.jpg

Wij zijn dus Van die vegans. Van die mensen die geen vlees eten, en ook geen eieren en ook geen melkproducten en nee, ook geen honing. Die geen nieuwe spullen kopen van wol, leer of zijde. En die ook niet, nee echt niet, een keertje zondigen als ze gedronken hebben. Omdat het slecht is voor de aarde. En ook zielig voor de dieren.

Maar wij zijn ook van die mensen die van het leven houden, onszelf niet te serieus nemen en het belangrijk vinden om iedereen in zijn waarde te laten. Daarom staan wij niet op de barricaden, maar in de keuken. Om iedereen die daar zin in heeft te verwennen met lekkere hapjes, gezelligheid en een relaxte sfeer. Voor iedereen, Van die vegans. Dat zijn wij dus.

Nienke

Nienke houdt sinds zij zich kan herinneren van koken en eten. Zij houd ervan om te experimenteren in de keuken. Smaken, geuren, texturen: zij neemt ze in zich op als een spons. Zoals bij veel liefhebbers van lekker eten, zijn ook vele diëten haar keuken gepasseerd. Daardoor kan zij niet alleen goed koken, maar weet ook veel over (gezonde)voeding. Inmiddels probeert zij los te komen van de dieetcultuur, en focust zij zich op lekker eten waarbij je je goed voelt.

Sinds 2016 eet zij plantaardig: in eerste instantie vooral voor het milieu; het houden van dieren kost immers veel grond, water en zorgt voor veel uitstoot van broeikasgassen. Inmiddels is het voor Nienke een ethische keuze om geen gebruik te maken van dieren en dierlijke producten. Levende wezens zijn niet op aarde om de mens te dienen als eten, kleding of vermaak.


Door de omslag naar plantaardig koken is Nienke nog beter geworden in het maken van smaakvolle, verrassende gerechten en producten. Zo laat zij zien dat een plantaardig eetpatroon niet alleen beter is voor de aarde en dieren, maar bovenal heerlijk voor jezelf. Daarnaast wil zij in haar winkel een plek bieden aan mensen die geïnteresseerd zijn in plantaardig eten en veganisme. Om tips en tricks uit te wisselen, ervaringen te delen, en natuurlijk lekker te eten.

 

Naast één Van die Vegans is Nienke ook nog dans-juf in de sportschool. Verder houdt zij enorm van slapen, plantjes en Tobias.

Tobias

Tobias houdt van goede smaken en kan eigenlijk altijd wel eten (serieus: altijd). Mede daarom is het fijn dat hij samenwoont met Nienke (die hem vol stopt als een moedervogel haar jong).

 

Met zijn voorliefde voor mooie dingen en gezelligheid maakt hij van elke bijeenkomst een sfeervol feestje. Of dit nu een loze donderdagavond is, een zomerse high tea of een gierend themafeest, met zijn oog voor schoonheid en detail weet hij overal iets moois van te maken.

 

Zoals een echte millennial betaamt, eet hij sinds 2016 veganistisch en is hij yogaleraar.

 

Verder houdt hij van buiten zijn, groet hij alle dieren op straat (jawel, echt zo’n weirdo) en is het liefst op (ski)vakantie.

 

Samen met Nienke vormt hij een sterk team dat liefde, details en gezelligheid voorop heeft staan. Met een flinke dosis (absurdistische) humor staat hij klaar om je te laten zien en proeven wat Van die vegans voor je kunnen doen!

bottom of page