Quiche mix
Hoezee, je kocht een pakje quiche mix! Hier vind je het recept (in wat grotere letters dan op de verpakking ;) ) en variatietips. Veel plezier!
​
Plantaardige quiche
voor een quiche van 24-26 cm doorsnee of 12-14 kleine quiches (die je bv in een muffinvorm kunt maken)
– 500 gram tofu
– 100 ml plantaardige melk (wij gebruiken zelf altijd ongezoete sojamelk)
– 50 gram plantaardige olie (bv zonnebloem- of olijfolie)
– 45 gram quichemix
– +/- 500 gram vulling naar keuze (dit kunnen alleen groenten zijn, maar je kunt ook noten, fruit of plantaardige worstjes, gehakt of kipstuckjes)
– 6 plakjes plantaardig bladerdeeg of hartige taartdeeg
​
> verwarm de oven voor op 200 graden.
> maal met je keukenmachine, blender of staafmixer de tofu, melk en olie fijn met de quichemix. Het kan zijn dat je nog wat melk moet toevoegen om het helemaal glad te krijgen.
> blancheer of wok groenten kort en laat eventueel vocht weglopen.
> roer de vulling door de quichemix.
> bekleed je bakvorm met het deeg.
> als je vulling erg vochtig is of veel vocht kan verliezen dan kan je wat paneermeel of fijngemalen amandelen op de bodem strooien
> stort de quichevulling in de bakvorm en bak voor +/- 30 minuten.
> laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
​
​
Vulling tips:
– 400 gram prei in halve ringen, kort gewokt, 50 gram gedroogde tomaten in stukjes, 50 gram walnoten, grof gehakt.
​
– 500 gram gegrilde groenten (kan je kant&klaar kopen in de supermarkt uit het vriesvak!) en wat provinciaalse kruiden.
​
– 1 zakje zuurkool, goed uitgelekt, 1 flinke appel in blokjes en plantaardige worst (bv AH plantaardige rookworst of hotdogs) in stukjes. Ook lekker om een lepeltje mosterd door de mix te roeren.