Wat kun je maken met het geitenkaasaroma van meilleur du chef?
Gefeliciteerd, je hebt bij Van die vegans een potje geitenkaasaroma gekocht! Maar wat kun je er eigenlijk mee?
Je kunt het aroma door allerhande kant-en-klaar producten uit de supermarkt roeren. Bijvoorbeeld door de Oatly haverspread, of door een ongezoete variant op yoghurt. Van dat laatste kan je dan bijvoorbeeld weer een tzatziki met een verassende (geiten)twist maken. Begin steeds met een klein scheutje (of 1/8 tl): het aroma is vrij sterk van smaak.
Ook leuk is het om te experimenteren met zelf kaas maken. Een goed startpunt is het recept van rijstkaas van Martine van de superfijne website Vegetus.
Als je Facebook hebt, kan je je ook aanmelden bij de groep “vegan kaas maken” voor veel recepten, tips en tricks.
Tot slot ons recept voor geitenroomkaas:
Geitenroomkaas
​
– 75 gram cashewnoten
– 500 gram tofu (de verse die je bij de toko uit een grote emmer kunt kopen is het lekkerst, maar met die uit de supermarkt gaat het ook. Wij vinden dan de biologische optie het best smaken.)
– 1 tl witte azijn (gewoon die doorzichtige)
– 1 tl citroensap
– 1 tl zout
– ½ tl geitenkaasaroma
– 40 gram kokosvet
> week de cashewnoten in heet water, minstens 15 minuten
> doe de ingrediënten t/m het geitenkaasaroma in een keukenmachine en maal fijn
> smelt het kokosvet en voeg al draaiend toe.
> laat nog een minuutje draaien (of zo langs als het duurt tot je een mooie egale spread hebt).
> laat opstijven in de koelkast.
Lekker op een broodje met agavesiroop, walnoten en tijm, als onderdeel van een lasagna (met biet) of in dotjes op een hartige taart.