Interactieve lezing mét diner!

Heb jij je weleens afgevraagd waar jouw telefoon en spijkerbroek vandaan komen? Hoeveel bomen zou je écht moeten planten om die vlucht naar Bali te compenseren? En wat heeft ontbossing met het stukje vlees op jouw bord te maken?

Janneke ter Linden-Postulart, opgeleid spreker over ‘De verborgen impact’, vertelt je wat verborgen impact betekent en hoe de impact top 10 eruit ziet voor de gemiddelde Nederlander. En belangrijker, je onderzoekt wat jij kunt doen voor een eco-positief leven.

Na afloop kun je in het café napraten onder het genot van een hapje en drankje. Je kaartje is namelijk inclusief drie heerlijke hapjes na de lezing, verzorgd door ‘Van die Vegans’!

Wil je je avond helemaal compleet maken? Voor slechts 15 euro p.p. kun je voor de lezing aanschuiven voor een heerlijk diner ook verzorgd door ons ;)

Op het menu staat:

Pozole verde van jackfruit (Mexicaanse stoofpot) geserveerd met rijst, tortillachips en een salade met als dessert een zwarte bonen brownie

Reserveer je diner telefonisch via 020-6001897 of via de website van Theater de Omval (klik hier). (let op: op de website koop je los een kaartje voor het diner voor €15,- en los een kaartje voor de lezing van €10,- je kan dus ook alleen komen eten of alleen naar de lezing gaan)

Je bent welkom tussen 18:00 uur en 18:30 uur voor het diner.

 

Meet voorafgaand al je eigen impact top 10 voor een goede baseline om mee aan de slag te gaan. Neem de uitslag, voor je eigen gebruik, mee naar de lezing.

www.mijnverborgenimpact.nl

zondag 27 september

IMG20200915124724.jpg

Wortels en sla, dat is wat vegans eten toch?! Van die vegans willen je laten ervaqren dat plantaardige keuken veel gevarieerder kan zijn dan je zou denken. Daarom organiseren zij tijdens de duurzame dagen bij Vonk een proeverij waarbij je kennis kunt maken met al het lekkers dat zij uit hun keuken toveren. Wat dacht je van nonijnsalade, moxarella, of plantaardige grillworst?


Wat: welkomstdrankje, proeverij diner met soep, kleine hapjes en een petit-grand-dessert na
Waar: Vonk in de wijk, Larenseweg 139
Wanneer: vrijdag 2 oktober 2020
Hoe laat: je kunt starten tussen 18:00 en 20:00. We serveren het eten per tafel uit.
Kosten: €15,- (inclusief welkomstdrankje, exclusief overige drankjes en koffie/thee)

Proeverij diner  -  2 oktober

Klik hier voor het hele programma van de duurzame dagen (pdf)

Eerdere

Vegan Events

Donderdag 5 december - AllArt Hilversum

Sinterklaas edition!

De eerste donderdag van de laatste maand van het jaar (volgt u het nog?) valt dit jaar op 5 december: Sinterklaas. Wij zijn dol op pakjesavond, dus dit vieren we graag met jullie!

 

We pakken de avond iets anders aan dan normaal, want naast lekker eten zullen we met zijn allen het grote sinterklaas-cadeau-spel spelen. We vragen dan ook aan iedereen om een cadeautje mee te nemen. In het kader van duurzaamheid en Marie Kondo enzo, liefst iets wat je thuis hebt staan en waar je van af wil. Vervolgens zullen we in 3 (niet al te lange) rondes de cadeaus uitdelen, uitpakken en (indien nodig) omruilen (of moeten we zeggen: inpikken ;) ) Tussendoor zal er voldoende tijd zijn om met je eigen gezelschap lekker te smullen van een uitgebreid buffet.

Aanvangstijd: 19:00

Locatie: At All Art -

Korte Noorderweg 22 Hilversum

Zeven weken klinkt lang, maar de tijd vliegt en voor je het weet is het de dag voor kerst en weet je nog steeds niet wat je zal koken! Van die vegans got your back (again!) en koken in november al een heerlijk kerstdiner ter inspiratie.

Menu:

cranberry-paté
op een krokantje van peperkoek met cranberrysaus

***

seitan Wellington
met rode wijn- specerijenjus
en een salade met biet en sinaasappel

***

duo van chocolademousse (wit en puur)
met rood fruit

315e kerstdag

donderdag 7 november - De Smederij Hilversum

Donderdag 3 oktober - De Smederij Hilversum

Eet geen dierendag

Wat is het beste cadeau dat je een dier kunt geven met dierendag? Dat je hem niet opeet! En als je bij ons komt eten is dat net zo leuk voor jou als voor de dieren!

MENU:

Romige soep van gepofte knoflook met home made grissini.

****

Verschillende warme en koude hapjes om samen te delen. Geserveerd met salade en brood met aioli

****

Trio van geel fruit:

cake met jackfruit, mangosorbet

en gel van passievrucht

Special drink:

Black cat cocktail

Azië is het grootste werelddeel ter aarde, en met 52 landen en even zovele lokale keukens was het moeilijk kiezen wat we op het menu zouden zetten. We zijn gegaan voor een mix van bekend en minder bekend, verschillende landen en smaakcombinaties waarmee we jouw smaakpapillen een onvergetelijke trip gaan bezorgen!

Menu:

Flensjes met Peking "eend", lente ui, komkommer en homemade hoisin saus

 

***

Indiase groene curry met banaan, lotuswortel en groene groenten, geserveerd met gember-citroen rijst en een Birmese tofu thoke salade (kikkererwtentofu in een smaakvolle dressing)

***

homemade zwart sesamijs met koffie jellies 

ASIAN FUSION

Donderdag 5 september - De Smederij Hilversum

Cocktail:

Bubble matcha mint caipirinha

Happy glitter unicorn pride

Donderdag 1 augustus - De Smederij Hilversum

Oei Van die vegans, Vegan Thursdays: the pride editie? Is dat niet een beetje pinkwashing?

Nou nee, want maar liefst 50% van Van die vegans is homo. Bovendien is echt iedereen bij ons welkom!

 

Dus daarom trekken wij op 1 augustus alles uit de kast (pun intended) om er een heerlijk inclusief feestje van te maken.

Met natuurlijk een playlist vol oude (hoi Madonna) én nieuwe (hey Ari) klassiekers, hysterische aankleding én heerlijk eten roepen we samen:

HAPPY GLITTER UNICORN PRIDE!

Menu

 

LHBTQI-salade

Een heerlijk frisse salade met lettuce, hummus, bacon, tomato, quinoa en ingemaakte radijsjes.

***

Rainbow cheeseburger

De sappige Beyond burger (bij mooi weer op de BBQ gegrild!), gesmolten cheddar, sla, tomaat, gebakken uitjes en natuurlijk een plakje augurk;

geserveerd met homemade pommes duchesse (aardappelpuree torentjes) en coleslaw

 

***

Unicorn layercake

Hysterisch gekleurde laagjes cake met goddelijke creamcheesefrosting.

Zomer kaasfondue!

Kaasfondue alleen in de winter?! Echt niet! De plantaardige "kaas"-fondue van Van die vegans wil je het hele jaar wel eten!

We serveren hem met brood (gv mogelijk), maar ook met groenten en zelfs met een bordje charcuterie! Jowohl: plakjes ham, salami en worst. Op deze avond ervaar je wederom dat je als veganist niets hoeft te missen!

We houden het klassiek met een heerlijk bosbessentaartje als dessert. Mét een dot slagroom natuurlijk.

Reserveer snel voordat we alles zelf opeten!  ;)

4 juli - De Smederij Hilversum

donderdag 6 juni 2019

Suikerfeest!

Een dagje later dan de officiële feestdag, vieren we in deze editie van Vegan Thursdays het suikerfeest!

 

Je hoeft niet perse gevast te hebben om te genieten van de heerlijkste hapjes uit de Arabische keuken!

Menu:

Sigara böregi met spinazie en "geitenkaas" en pastilla rolletjes met kruidige "kip" en amandelen, met granaatappel-chilisaus

 

***
tajine van jackfruit met olijven en ingemaakte citroen, geserveerd met flatbread en baba ganoush

 

***


baklava met romig kardemom ijs

Er is beperkt plek; wacht niet te lang met reserveren! We werken uitsluitend op reservering.

De dagen worden langzaamaan weer langer en warmer: de zomer komt eraan!

Helaas zijn je goede voornemens om gezond te leven ergens in februari blijven hangen, en moet je deze maand alles uit de kast trekken om straks toch met die killer body over de camping te kunnen flaneren.

 

Maar no worries, Van die vegans got your back!

 

Op 2 mei koken zij een heerlijk én gezond 3-gangen diner voor jou. Whole food plantbased, maar vooral gewoon lekker en gezellig, zoals je inmiddels gewend bent. Reserveer hieronder snel je plekje voor deze guilt free Vegan Thursdays want vol=vol!

MENU

zijdezachte bloemkoolsoep met boerenkoolscone

***

Arabisch gekruide gevulde aubergine
met pistachenoten en yoghurt-munt saus
-
salade met tuinboontjes, artisjokharten en "spekjes"

***
Suikervrije chocolademousse met rood fruit en havercrumble

donderdag 2 mei 2019

Fit-boys & fit-girls!
 

De dagen worden langzaamaan weer langer en warmer: de zomer komt eraan!

Helaas zijn je goede voornemens om gezond te leven ergens in februari blijven hangen, en moet je deze maand alles uit de kast trekken om straks toch met die killer body over de camping te kunnen flaneren.

 

Maar no worries, Van die vegans got your back!

 

Op 2 mei koken zij een heerlijk én gezond 3-gangen diner voor jou. Whole food plantbased, maar vooral gewoon lekker en gezellig, zoals je inmiddels gewend bent. Reserveer hieronder snel je plekje voor deze guilt free Vegan Thursdays want vol=vol!

MENU

zijdezachte bloemkoolsoep met boerenkoolscone

***

Arabisch gekruide gevulde aubergine
met pistachenoten en yoghurt-munt saus
-
salade met tuinboontjes, artisjokharten en "spekjes"

***
Suikervrije chocolademousse met rood fruit en havercrumble

Hoe geweldig waren de jaren 90?! Hardcore, Joop Braakhekke, Nirvana, skates en de overtuiging dat je nooit een mobiele telefoon ging gebruiken.

Waar blijft de tijd.

Donderdag 4 april organiseren Van die vegans een 3-gangen diner geinspireerd op de jaren 90.

Check het menu hier 

​​​

donderdag 4 april 2019 - De Smederij Hilversum

Nineties galore!
Fiësta Mexicana!

Onder het genot van de mooiste Mexicaanse klanken (waarbij de zangeres zonder naam uiteraard niet zal ontbreken) krijg je een heerlijk plantaardig 3-gangen diner voorgeschoteld.

Daarnaast kun je op de foto als Frida Kahlo of Carlos Santana, sla je al je frustraties eruit op een piñata en drink je versgemixte gingerbeer-margarita's. !Olé!


~MENU~

- ceviche van paddenstoelen

- Mexicaanse jackfruit stoof,
mangosalsa, quesadillia's en salade

- grand dessert Mexicain

donderdag 7 maart  2019 - De Smederij Hilversum

Van die vegans

Larenseweg 139 

1221 CL Hilversum

06-18492017

©2018 by Van die vegans.